Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

O οργανισμός English Matters  (www.englishmatters.orgπαρέχει υψηλής ποιότητας προγράμματα  συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης (Σ.Ε.Α) για τους  εν ενεργεία καθηγητές από το 1999. Τα προγράμματα κατάρτισης που προσφέρει  εγκρίνονται σε μεγάλο βαθμό από την  αντίστοιχη Εθνική Υπηρεσία και προσφέρονται στους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς μέσα από την πρώην βάση δεδομένων  Εκπαίδευσης Comenius-Grundtvig.

Προσφέρει σεμινάρια όχι μόνο για δασκάλους αλλά και για φοιτητές και επαγγελματίες . Η ουσιαστική εκμάθηση της Αγγλικής μέσω του πολιτισμού  και η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών είναι θεμελιώδους σημασίας για το έργο  του οργανισμού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του English Matters έχει την έδρα της  στην Ισπανία και συνεργάζεται με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία ,την Ισλανδία και τη Φινλανδία. Πιο συγκεκριμένα, ο English Matters εδώ και 15 χρόνια προσφέρει στους συνεργαζόμενους οργανισμούς   δομημένους κύκλους μαθημάτων (courses) και  επιτόπιες παρακολουθήσεις εργασιών (job shadowing)  στην Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Γερμανία.

Η ομάδα εκπαιδευτών του English Matters  εργάζεται τα τελευταία 16 χρόνια με συμμετέχοντες και σχολεία από όλη την Ευρώπη. Αποτελείται από ένα σύνολο  έμπειρων και προσεκτικά επιλεγμένων επαγγελματιών  με αναγνωρισμένη εξειδίκευση και πλούσια πρακτική εμπειρία (καθηγητών πανεπιστημίου και λεκτόρων, εκπαιδευτών εκπαιδευτικών, καθηγητών ειδικοτήτων και εξειδικευμένων ομιλητών), οι οποίοι  παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στους συμμετέχοντες.  Βάσει  της εμπειρίας τους  προσαρμόζουν τα  μαθήματα σε μεγάλο βαθμό  στα πρόσωπα, τους στόχους, τις ανάγκες  και τις προσδοκίες του κάθε σχολείου δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα κλίμα όχι αυστηρά μαθησιακό όπου οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες αλλά και τα τυχόν ερωτήματα που θα προκύψουν.